Saftig veteknut bakad med smör och surdeg och rikligt fylld med kardemummafyllning med smör och mandelmassa.
Förvaring och hantering
Förvaras vid -18°C eller kallare.
Tina över natten i kylrum (ca 2°C) eller 60 min i rumstemperatur. Forma degbiten rund och lägg i bipackad bullform. Jäs 60 min i jässkåp (35-37 C, 70% fuktighet). Grädda 8-12 minuter i ca 180°C.
Näringsinnehåll per 100g
-
Energi, kcal
350 kcal
-
Energi kJ
1467 kJ
-
Fett
15 g
-
- varav mättat fett
6.8 g
-
Kolhydrater
44 g
-
- varav socker
12 g
-
Fibrer
2.5 g
-
Protein
8.2 g
-
Salt
0.3 g
Ingredienser
Allergener: Vete
,
Ägg
,
Mjölk
,
Mandel
,
Spannmål som innehåller gluten
,
Nötter
.
Tillverkningsland: Estland