Balder med tonfiskfyllning

Recept med det förbakade brödet Balder med tonfisk med majonnäs, tomat, basilika, gröna oliver, kapris, sardeller & olivolja | Bonjour | Lantmännen Unibake


4 portioner

Ingredienser för 4 portioner

4 BALDER, 110 g (art.4447)

  • 300 g tonfisk i olja
  • 4 msk majonnäs
  • 1 bifftomat, skivad
  • 1 dl basilika, plockad
  • 1 dl gröna oliver, skivade
  • 1 dl kapris
  • 60 g sardeller, raka filéer
  • 2 msk olivolja
  • Nymalen svartpeppar

Recept av Fredrik Andersson, medlem i Svenska Kocklandslaget

"Gudabrödet" Balder fylld med tonfisk, majonnäs, tomat, basilika, gröna oliver, kapris, sardeller och olivolja

  1. Låt tonfisken rinna av i ett durkslag.
  2. Fördela sedan tonfisken på brödet.
  3. Skeda över majonnäsen.
  4. Toppa med skivad bifftomat, basilika, gröna oliver, kapris & sardeller.
  5. Avsluta med olivolja och massor av nymalen svartpeppar. Njut omgående!