Grovt Grekiskt bröd med Räkor och Tonfisksallad

Grovt Grekiskt bröd med Räkor och Tonfisksallad


10 portioner

10 portioner

  • 20 skivor Grovt Grekiskt bröd
  • 250 g räkor
  • 200 g blandad säsongssallad
  • 100 g säsongskål

Tonfisksallad

  • 150 g Philadelphia
  • 1½ tsk curry
  • 2 msk citronjuice
  • 70 g vårlök, finhackad
  • 2 äpplen, skurna i små tärningar
  • 150 g paprika, skuren i tärningar
  • 250 g tonfisk (på burk eller färsk)
  • Salt och peppar

  1. Blanda Philadelphia, curry. citronjuice, vårlök och äpple- och paprikatärningar.
  2. Rör ner tonfisken och krydda med salt och peppar.
  3. Baka brödet enligt instruktionerna och låt dem kallna.
  4. Skiva brödet och lägg tonfisksalladen på alla skivorna.
  5. Toppa hälften av brödskivorna med räkor, sallad och kål, och använd andra hälften av brödskivorna som lock.

Som en sista touch, dela smörgåsarna diagonalt och servera de läckra trekantiga tonfisk- och räksmörgåsarna i en lunchbuffé.

TIPS! Prova att ersätta curryn med paprikakrydda