Tor med pocherat ägg med kallrökt lax

Recept med det förbakade brödet Tor med pocherat ägg med kallrökt lax, hollandaise smaksatt med brynt smör & pepparrot| Bonjour | Lantmännen Unibake


4 portioner

Ingredienser för 4 portioner

4 TOR, 110 g (art.70078)

  • 4 ägg
  • 4 tsk ättika
  • 300 g kallrökt lax – skivad
  • 150 g smör
  • 3 äggulor
  • 2 msk vatten
  • 3 tsk pressad citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 dl riven pepparrot
  • 1 ask smörgåskrasse

Recept av Fredrik Andersson, medlem i Svenska Kocklandslaget

BONJOUR Tor fylld med pocherat ägg med kallrökt lax, hollandaise smaksatt med brynt smör & pepparrot

  1. Koka upp en kastrull med vatten.
  2. Kläck äggen i 4 koppar, häll 1 tsk ättika i varje kopp.
  3. När vattnet kokat upp så vispa upp en virvel i vattnet med en visp.
  4. Häll i äggen när vattnet cirkulerar och låt äggen koka i 2,5 minut.
  5. Lyft upp med hålslev.
  6. Fördela laxen på brödet,
  7. Lägg på ägget.
  8. Bryn smöret i en stekpanna så att det doftar nötaktigt. Sila av.
  9. Vispa sedan ihop äggulorna med vatten.
  10. Sätt bunken över ett vattenbad och vispa till blandningen tjocknar. 
  11. Ta sedan bort från vattenbadet och vispa i smöret lite i taget.
  12. Smaksätt med citron och salt.
  13. Fördela över de pocherade äggen.
  14. Toppa med riven pepparrot och smörgåskrasse.