Loke fylld med kryddstekt kalkonbröst

Recept med det förbakade "gudabrödet " Loke med kryddstekt kalkonbröst med syltad pumpa, frisésallad, lökcrisp, svartpepparmajonnäs & ädelost | Bonjour | Lantmännen Unibake


4 portioner

Ingredienser för 4 portioner

4 LOKE, 110 g (art. 4453)

  • 200 g butternut pumpa
  • 0,5 dl ättika1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 tsk svartpeppar nymalen
  • 300 g kalkonpastrami
  • 1 dl frisésallad, plockad
  • 150 g ädelost, smulad
  • 2 msk rostad lök

Recept av Fredrik Andersson, medlem i Svenska Kocklandslaget

"Gudabrödet" Loke fylld med kryddstekt kalkonbröst med syltad pumpa, frisésallad, lökcrisp, svartpepparmajonnäs & ädelost 

  1. Skala pumpan och hyvla sedan långa tunna skivor.
  2. Koka upp ättikan med sockret och vattnet och låt svalna.
  3. Lägg i pumpan och låt marinera i lagen.
  4. Blanda majonnäsen med nymalen svartpeppar.
  5. Stryk sedan på majonnäsen på bröden och fördela sedan kalkonpastramin.
  6. Toppa med pumpan, frisésallad och ädelosten. Avsluta med rostad lök.