Kanske gillar du klassikern eller provar du gärna nya fyllningar varje gång? Kanske kan du inte få nog av mandelmassa, men föredrar sparsamt med grädde? Eller precis tvärt om. Oavsett vilket så blir semlan från oss alltid perfekt, eftersom du fyller den själv. Valfrihet och njutning på en och samma gång! 

Njut av en klassisk semla!

  • Ta bort locket och gröp ur lite inkråm ur bullarna och mixa med lite mjölk och riven mandelmassa. Blanda gärna ner lite rostad, hackad mandel för lite extra crunch. Fyll bullarna med blandningen. 

  • Vispa grädde och lägg en klick på varje bulle. Lägg tillbaka locken och pudra över florsocker. 

Variera med en chokladsemla!

  • Gör en twist på semlan genom att byta ut mandeln mot hasselnöt och gör din egen hasselnötsmassa. Lyft bort locket på varje bulle, gröp ur lite inkråm och fyll bullen med hasselnötsmassan.

  • Vispa grädde, blanda ner lite kakao eller smält choklad, lägg en klick på varje bulle. Lägg tillbaka locken och pudra över kakao.

Andra tips på fyllningar:
Fyll med vaniljkräm, dadel- och kanelkräm eller pistaschkräm. Du kan också testa att smaksätta grädden med t.ex. hallon, blåbär, lemon curd, finhackade nötter, några teskedar kaffe eller lite kanel.