Oden fylld med lufttorkad skinka och buffelmozzarella

Recept med det förbakade brödet Oden fylld med lufttorkad skinka med buffelmozzarella | Bonjour | Lantmännen Unibake


4 portioner

Ingredienser för 4 portioner

4 ODEN, 110 g (art.4449)

  • 100 g kvisttomat, grovt hackade
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • ½ vitlöksklyfta
  • 1 tsk olivolja
  • ½ tsk vitvinsvinäger
  • 1 nypa socker
  • 2 krm salt
  • 2 dl klyftade cocktailtomater
  • 200 g lufttorkad skinka
  • 2 buffelmozzarella, skivad
  • 1 dl rucola
  • 1 dl Kalamata oliver, urkärnade
  • Nymalen svartpeppar

Recept av Fredrik Andersson, medlem i Svenska Kocklandslaget

"Gudabrödet" Oden fylld med lufttorkad skinka med buffelmozzarella

  1. Börja med att fräsa kvisttomaterna med löken och vitlöken i olivolja.
  2. Låt sjuda i 5 minuter på svag värme.
  3. Smaka upp med vinäger, socker & salt.
  4. Mixa alltsammans med stavmixer, låt svalna.
  5. Vänd i klyftade cocktailtomater.
  6. Bottna brödet med tomatkompotten.
  7. Fortsätt med lufttorkad skinka och mozzarella.
  8. Toppa med ruccola samt oliverna. Avsluta med svartpeppar.