Grillad sparris med ricottakräm och rostad majs

Låt dig inspireras av recept skapat av Adam Thulin i samarbete med Korvbrödsbagarn | Lantmännen Unibake


4 korvportioner
  • 4 st Potato Hot Dog bun
  • 500 g grön sparris
  • 200 g ricottakräm
  • 75 g parmesan
  • 1 citron, zest
  • 1 burk majs
  • 1 msk smör
  • 1 pkt smörgåskrasse
  • Salt och svartpeppar

30 minuter

Gör så här:

  1. Tvätta och skär bort stammen från sparrisen. Pensla med olivolja och salta. Grilla till sparrisen fått fin färg.
  2. Blanda ihop ricotta med parmesan och citronzest. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Häll av vätskan från majsen, ta bort etiketten och klicka ner smör i burken. 
  4. Ställ på grillen och grilla i ca 5 minuter, för om då och då.
  5. Lägg nygrillad sparris i korvbröd, klicka på riktigt med riottakräm, toppa med krasse, majs och finriven parmesan.
  6. Ringla över lite olivolja, hugg in!