Vegoburgare

Ugnsbakad pankopanerad aubergine gör smaklökarna lyckliga tillsammans med härligt salt fetaost, picklad rödlök, honungsrostade valnötter och Sweet potato burger bun.


10 burgare

10 burgare

  • 10 st Sweet Potato burger bun

Ingredieneser burgare:

  • 2 st stora aubergine
  • 2 st uppvispade ägg
  • 2 msk vetemjöl, 
  • ca 100 g Ströbröd (Panko)
  • 100 g ruccola mixsallad
  • 150 g fetaost
  • 75 g rostade valnötter

Picklad rödlök:

  • 2 st rödlök
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk ättika 12%
  • 1 tsk salt

Av Davor Zidaric, Lantmännen Unibake SwedenKom ihåg att rosta Hamburgebrödet - tips för ännu mer smak, smörstek brödet.

Burgaren:

  1. Panera auberginen i panko och stek dem
  2. Rosta brödet
  3. Montera burgaren och lägg ruccola i botten, sedan den pankopanerade auberginen
  4. Toppa med fetaost, picklad rödlök, honungsrostade valnötter 

Picklad rödlök

  1. Koka ihop vatten, strösocker och ättika, och låt svalna
  2. Skiva rödlöken fint och lägg i en glasburk med tättslutande lock.
  3. Häll över den avsvalnade lagen och låt stå kallt, gärna över natten.
  4. Löken håller sig bra i kylskåp ca 1 vecka.