Kladdkaka med moccagrädde, nougat & mandel

Recept på Kladdkaka med moccagrädde, hyvlad nougat och rostad mandel | Bonjour | Lantmännen Unibake


4-6 portioner

Ingredienser för 4-6 portioner

KLADDKAKA, 390 g (art. 8003)

  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 2 tsk snabbkaffe
  • 50 g kylskåpskall nougat
  • 30 g mandelspån, rostade

Ovanstående recept är för Kladdkaka 390 g (art 8003) och använder du Kladdkaka 1200 g (art 8004) tar du ingredienserna gånger tre.

Recept av Mattias Larsson, "Fredagskocken"

Kladdkaka med moccagrädde, hyvlad nougat och rostad mandel

  1. Koka upp grädden och låt svalna.
  2. Vispa ner snabbkaffet och ställ i kylen tills det är kylskåpskallt.
  3. Vispa därefter grädden lätt.
  4. Ta kladdkakan ur formen och bred på moccagrädden.
  5. Hyvla nougaten tunt med hjälp av en osthyvel och lägg ovanpå kakan.
  6. Strö till sist över mandelspånen.

Serveringsförslag: Blåbär