Italiensk panzanella

Den här saftiga bönsalladen passar utmärkt till grillat. Välj BBQ Bastard Lemon & Dill om du serverar panzanellan med fisk och skaldjur. Till köttet passar BBQ Bastard Tomat & Chili bäst. Panzanellan är också god till vegoburgare och grillad halloumi.


4 pers

4 pers

  • 1 valfri BBQ Bastard Tomato & Chili alt. Lemon & Dill
  • 500 g tomater, gärna olika färger
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 8 sardeller (kan uteslutas)
  • 6 msk olivolja
  • 2 msk röd- eller balsamvinsvinäger
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk svarta oliver
  • Salt & svartpeppar
  • 1 kruka basilika

 

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Bryt Bastard-brödet i ca 5 cm stora bitar.
  3. Lägg på en plåt och torka ut brödet i ugn 10 minuter.
  4. Hacka tomaterna grovt, tärna paprikan fint. Hacka rödlök och sardeller.
  5. Vispa ihop olja, vinäger och hackad vitlök. 
  6. Salta och peppra efter smak.
  7. Blanda det avsvalnande brödet med övriga ingredienser och låt sallade dra i minst 30 minuter innan servering. 
  8. Toppa med färsk basilika.