Oden fylld med kronärtskockskräm och grillad paprika

Recept med det förbakade brödet Oden fylld med kronärtskockskräm med grillad paprika, kronärtskockshjärtan, hjärtsallad & ricotta | Bonjour | Lantmännen Unibake


4 portioner

Ingredienser för 4 portioner

4 ODEN, 110 g (art.4449)

  • 2 burkar kronärtskockshjärtan
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk rapsolja
  • Salt
  • 1 gul paprika, urkärnad
  • 1 rödpaprika, urkärnad
  • Olivolja
  • 1 baby gem salladshuvud
  • 1,5 dl ricotta

Recept av Fredrik Andersson, medlem i Svenska Kocklandslaget

BONJOUR´s Oden fylld med kronärtskockskräm med grillad paprika, kronärtskockshjärtan, hjärtsallad & ricotta 

 

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Häll av kronärtskockorna i ett durkslag.
  3. Lägg hälften i en bunke och mixa med en stavmixer tillsammans med vitlöken, olivoljan och rapsoljan. Smaka av med salt.
  4. Gnid in paprikorna med lite olivolja.
  5. Sätt i en ugnsfast form och baka tills skalet är svart.
  6. Ta ut och sätt under plastfilm och låt svalna.
  7. Dra sedan av skalet och tärna paprikan.

  8. Smeta ut kronärtskockskräm på brödet, fördela ut de resterande kronärtskockorna.
  9. Lägg i baby gem salladsblad och klicka i ricotta.
  10. Avsluta med den tärnade paprikan.