Surdegsbröd med färskost, sparris och ägg

Surdegsbröd med färskost, sparris och ägg | Bonjour | Lantmännen Unibake


4 portioner

4 portioner

  • 4 skivor av Bonjour Grand Levain
  • 60 g färskost
  • 300 g grön sparris, ansad och skuren i 3 cm bitar 
  • 4 ägg
  • Lite gröna salladsblad
  • Olivolja och salt

 

Härliga mackor med fredagskocken Mattias Larsson

  1. Stek brödskivorna gyllene i rikligt med olivolja i en stekpanna på medelhög temperatur.
  2. Stek sedan sparrisen några minuter i rikligt med olivolja tills den fått en fin rostad färg.
  3. Smaka av mde salt.
  4. Stek ägg i lite olivolja i en stekpanna på medelhög temperatur.
  5. Bred färskosten på brödskivorna och fördela på sparrisen.
  6. Toppa med ägg och några goda salladsblad.