Buenos Aries Bull

Låt dig inspireras av recept skapade av produktutvecklare Davor Zidaric | Lantmännen Unibake


10 portioner

Ingredienser för 10 portioner:

  • 10 st Bistro Brioche Korvbröd
  • 3 kg nötkött

Torr rubbing:

  • 100 g ljusbrunt socker
  • 30 g malet svartpeppar
  • 20 g grön paprika
  • 20 g rökt paprika
  • 20 g vitlökspulver
  • 20 g lökpulver
  • 20 g  havssalt

Chimichurri mayo:

  • 42 g färsk persilja
  • 20 g färsk koriander
  • 9 g färsk oregano
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 liten schalottenlök
  • 2 tsk rödvinäger
  • 2 tsk citronsaft
  • 500 g vanlig mayo

Fyllning:

  • 50 g skivad rödlök
  • 200 g rödkål, finskivad
  • 200 g vitkål, finskivad
  • 100 g vit sötlök, finskivad
  • 200 g bbq-sås
  • Vit vinäger
  • 50 g hackad gräslök

Oxbringa med rubbing : Bland ingredienserna i en mortel. Applicera rubbingen på oxbringan och rök den i låg temperatur 80°C över natten. Strimla sedan köttet. 
Alternativ: Använd en färdig New York pastrami

  1. Chimichurri mayo: Blanda ingredienser i matberedare tills de är fint blandade.

  2. Burger: Tillsätt gjutet briskedkött ovanpå brioche, tillsätt sedan fyllning och håll chimichurri mayo.