American smashed burger

Låt dig inspireras av recept skapat av vår produktutvecklare Davor Zidaric | Korbrödsbagarn / Lantmännen Unibake


4 portioner
  • 4 st Double Sesam burger bun

  • 4 st högrevsburgare à ca 130 g
  • 1 st tomat
  • 40 g crispsallad eller roman
  • 100 g bacon
  • 4 st skivor med cheddar ost
  • 1 st silverlök
  • Johnny´s Yellow mustard

30 minuter

Gör så här:

  1. Skiva tomat och silverlök
  2. Stek insidan av hamburgerbröden i en stor stekpanna till de fått lite yta. Lägg åt sidan
  3. Blanda färs med salt och svartpeppar. Forma till 4 jämnstora bollar och åt stå till de är redo att stekas.
  4. Stek bacon på medelhög värme några minuter till de fått krispig yta.
  5. Torka bort överflödigt fett i stekpannan och lägg i bollarna.
  6. Använd i smashjärn eller köksspade för att platt till dem och stek i någon minut per sida tills de fått yta.
  7. Lägg på ostskivorna när du vänder biffarna.
  8. Fyll med ingredienserna