Davor Zidaric, produktutvecklare & matinspiratör, Lantmännen Unibake Sverige

Nya tidens street food är lika underbara att äta som roliga att skapa. Det gäller bara att komma på hemligheten. Det är viktigt att både ögat och smaklökarna blir nöjda, så det är viktigt att  jobba med olika färger, texturer och smaker. Och viktigast av allt; ett bra bröd såklart!

När visste du att du skulle komma att arbeta med mat?
"Redan när jag var runt 5-6 år gammal serverade jag mina dagis-kompisar kulinariska måltider, som dessuotm uppmärksammandes i lokalpressen. Jag minns inte exakt vad jag serverade, men intresset för mat har hållit i sig, och utvecklats en del sedan dess. Det bästa är att man ständigt lär sig nya saker, vilket ju är både inspirerande och utvecklande."

Vad är det bästa med att vara en utvecklingsansvarig i bageribranschen?
"Att få möjlighet att utveckla och skapa nya bröd, och få vara en del i värdekedjan och ta tillvara på våra spannmål, och slutligen bli till härliga portioner hos våra kunder och konsumenter." 

Vad är den bästa produkten du någonsin utvecklat?
"Under mina år som produktutvecklara har jag svårt att välja ut någon specifik favorit. Jag är lika stolt över hela det premiumsortiment som jag varit en del i att tagit fram, såsom Durum, Brooklyn, Potato och Bistro till exempel.

Var hittar du inspiration och input till nya trender?
"Jag hämtar mycket inpiration från andra länders street food, gärna från lite mindre lokala och etiska restauranger, som ofta ligger i framkant vad gäller smaker och traditionella tillagningssätt och tekniker."

"En smarrig streetfood portion börjar alltid med ett gott bröd!"