Marika Andersson, Linjeledare Örebro

Möt Marika Andersson, linjeledare i Örebro -  ”Vi är som en enda stora familj!”

Lantmännen Unibake är inte bara ett bageri; det är en plats där varje individ bidrar till vår framgång,”säger Marika Andersson, en dedikerad linjeledare vid vårt bageri i Örebro. “Här är vi inte bara kollegor; vi är en familj som arbetar tillsammans mot gemensamma mål.”

- ”Det jag tycker är så fint med den här arbetsplatsen är att här har alla medarbetare ett värde, alla behövs och bidrar till det gemensamma resultatet” säger Marika. ”Med erfarenhet från olika branscher och arbetsplatser tycker jag att Lantmännen Unibake är en väldigt bra arbetsgivare. Här bryr man sig om personalen, det är tryggt och det är tydligt att det satsas för framtiden.

”Jag tror inte många vet hur det är att arbeta i ett storskaligt bageri, vi står ju inte och knådar deg för hand precis” fortsätter Marika och skrattar.

 Mitt arbete som linjeledare innebär att jag, tillsammans med ett team, driver en produktionslinje av korv och hamburgerbröd – 50 000 bröd/timma är vår kapacitet.  Processen startar med att vi i tråget sätter stora degar på ca 150-200kg sedan är det olika processteg tex. bearbetning, jäsning, bakning, kylning, linjering, packning och palletering.  Det är ett bevis på den högteknologiska och effektiva process storskalig bageriverksamhet innebär.

 Arbetet är väldigt varierande, allt från personalplanering till operativt arbete med högt fokus på förbättrings och utvecklingsarbete. Jag tycker det är kul och jag trivs väldig bra!

Vad tycker du om Lantmännen Unibake som arbetsgivare?
En trygg arbetsgivare med familjär stämning. Jag tycker att jag får bra stöd av både kollegor och chefer när jag behöver det. Jag tror starkt på att varje individs inställning är viktig och här finns gott om möjligheter att utvecklas om man själv vill.


Vad tycker du om vår företagskultur och våra värderingar – öppenhet, helhetssyn och handlingskraft?
Fin företagskultur, där som jag nämnde, alla har ett värde.

Öppenhet, helhetssyn och handlingskraft är inte bara ord för oss på Lantmännen Unibake. De är principer som vi lever efter varje dag, vilket skapar en arbetsmiljö där alla känner sig värderade och motiverade. För mig betyder Öppenhet att ha ett öppet sinne för förändringar och göra det bästa av situationen. Helhetssyn- att förstå att alla behövs oavsett roll. Handlingskraft – att ta tag i situationer när man ser att det behövs, i stället för att gnälla och inte bidra. Och att sedan utvärdera och ta bristerna vidare och jobba på en förbättring.

Skulle du rekommendera andra att söka jobb hos oss?
Ja, absolut sök!

Om du söker en arbetsplats där du kan växa, utvecklas och känna dig trygg, då är Lantmännen Unibake platsen för dig. Här får du chansen att vara en del av något större och bidra.