Chèvre och polkabetor

Tor med chèvrecrème, snabbpicklade polkabetor, blåbär och honungsrostade valnötter.


4 - 6 mackor

4 - 6 mackor

  • 4-6 skivor Tor
  • 200 g chèvre
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 tskt flytande honung
  • ev. salt
  • 4-6 färska polkabetor
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 dl ättika 12%
  • 1 dl valnötter
  • 2 msk flytande honung
  • 100 g blåbär
  • färskt timjan

  1. Blanda chèvre, crème fraiche och honung till en slät kräm. Smaka av med lite salt. Låt stå en stund i kylskåp.
  2. Skala och skär polkabetorna i tunna skivor. Gärna med hjälp av en mandolin. B
  3. Blanda en kall lag i en bunkte med 3 dl vatten, 2 dl strösocker och 1 dl ättika. Vispa runt tills sockret löst sig. 
  4. Lägg i de tunna polkaskivorna. Låt stå kallt ca 15 min.
  5. Lägg valnötterna i en torr och het panna. Ringla över honungen och blanda runt. Rosta några minuter tills nötterna fått en fin gyllene färg.
  6. Bred ett lager chèvrecrème på varje brödskiva och toppa med picklade betor, blåbär och honungsrostade valnötter. Avsluta med en fin