Vi svenskar är ett surdegsälskande folk, och det är inte så konstigt. Det saftiga inkråmet, den milda, lite syrliga smaken och härligt krispiga skorpan är en himmelskt god upplevelse. Men det tar sin tid att mata, knåda och grädda. Sån tur att vi redan gjort jobbet åt dig! Här får du några härliga recept på våra godaste surdegsmackor. Alla recept är beräknade för 4-6 mackor. Smaklig spis!

Surdegsbröden i recepten:

Chia Ciabatta | Trendigt bröd med nötig smak och saftigt inkråm med chiafrön, pumpa- och solroskärnor.

Tor | Mörkt, rustikt bröd med fyllig smak. Bakat med surdeg i stenugn på italienskt premiumvete.

Balder | Ljust, lite syrligt bröd bakat i stenugn med surdeg på durumvetemjöl, siktat rågmjöl och vetesurdeg.

Grand Levain | Ett stort, ljust och luftigt bröd med surdeg och smakrik, krispig skorpa. Bakat i stenugn.