Bönpesto och grönt

Grand Levain med bönpesto, grillad zucchini, ärtskott och mynta. Toppad med krossade pistagenötter


4 - 6 mackor

4 - 6 mackor

  • 4-6 skivor Grand Levain
  • 100 g cashewnötter
  • 50 g parmesan i bit
  • 1 kruka basilika
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar
  • 1 zucchini
  • olivolja
  • salt och peppar
  • ärtskott eller solrosskott
  • 1 knippe mynta
  • 1/2 dl skalade pistagenötter

 

  1. Koka ihop bönorna hastigt i saltat vattten. Häll direkt av vattnet och lägg de varma bönorna i en skål.
  2. Tillsätt cashewnötter, frinriven parmesan, basilikablad, finhackad vitlök och olivolja. Mixa allt med en handmixer till en slät pesto. Smaka av med salt och grovmalen svartpeppar.
  3. Skär zucchinin i tunna skivor, pensla med olivolja och grilla 1 minut på varje sida i varm grillpanna. Salta och peppra.
  4. Bred ett generöst lager bönpesto på varje brödskiva och lägg på ett par skivor nygrillad zucchini.
  5. Toppa med lite fina gröna skott, myntablad och krossade pistagenötter. 
  6. Avsluta med att ringla över lite god olivolja.