Vale fylld med bacon och soltorkade tomater

Recept med det förbakade "gudabrödet " Vale fylld med bacon och soltorkade tomater, basilikakräm, romansallad & parmesan | Bonjour | Lantmännen Unibake


4 portioner

Ingredienser för 4 portioner

4 VALE, 110 g (art. 4454)

  • 2 pkt bacon
  • 1,5 dl färskost
  • 2 msk basilika, strimlad
  • 1 tsk citronzest
  • Salt
  • 4 romansalladsblad
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 100 g parmesan, riven

Recept av Fredrik Andersson, medlem i Svenska Kocklandslaget

"Gudabrödet" Vale fylld med fänkålssalami med vinägerkokt lök, valnötter, äpple & brie

  1. Stek ur baconet ordentligt så att det blir krispigt och låt svalna på en bit papper.
  2. Blanda färskosten med basilikan och citronzest.
  3. Smaka av med salt.
  4. Fördela basilikakrämen på bröden.
  5. Lägg i salladsbladen och fyll på med soltorkade tomaterna.
  6. Riv över rikligt med parmesan.
  7. Lägg i baconet sist.