Sliders/miniburgare med beef bearnaise, majonnäs, gorgonzola & trippellök

Sliders/miniburgare med Beef Bearnaise, majonnäs, gorgonzola och trippellök | Lantmännen Unibake


10 portioner

10 portioner

  • 10 st. Mini hamburgerbröd 
  • 900g. Nötfärs
  • 10 Skivor Gorgonzola
  • 10 skivor Stekt pepparkryddad Bacon
  • 75g. machesallad

Bearnaise mayo:

  • 1 Äggula
  • ½ tsk Senap
  • ½ tsk Äppelcidervinäger
  • 1 dl olivolja
  • ½ påse Knorr Bearnaise-pulver
  • Salt och peppar

Trippel-lök:

  • Karamelliserad Lök:
  • 1 Gul Lök, skivad
  • 2 msk smör (39 g)
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 tsk limejuice
  • Salt och peppar

Vår lök:

  • 5 st vårlökar

Picklad rödlök:

  • 1 Rödlök, skivad
  • 2 msk socker
  • 2 msk Äppelvinäger
  • Salt och peppar

 

Av Jonas Stenholm Allermand, Chef & Education consultant, Lantmännen Unibake Denmark

Bearnaise mayo:

  1. Blanda äggula, senap och vinäger. Tillsätt olivoljan i omgångar, och vispa tills oljan helt har lösts upp i blandningen.
  2. Tillsätt Knorr béarnaisesåspulver och krydda med salt och peppar.

Trippel-Lök:

  1. Karamelliserad lök: Smält smör i en stekpanna, lägg i skivad lök och strö över farinsocker. Stek löken tills de är mjuka och gyllene och smaksätt med limejuice, salt och peppar.
  2. Vårlök: Skär vårlöken i tunna skivor och lägg dem i isvatten.
  3. Inlagd lök: Blanda socker, vinäger, salt och peppar i en kastrull och låt det kort koka upp. Lägg rödlöken i en skål och häll över vinägermixen. Låt dra i kylskåp i några timmar.

Hamburgare:

  1. Forma 10 hamburgare av nötfärsen. Nagga dem på båda sidor, krydda med salt och peppar och stek dem i grillpanna.
  2. Värm bröden i ugn enligt instruktionerna, eller rosta dem i en brödrost.
  3. Bred béarnaise-mayon på bröden, fyll på med sallad, hamburgare med gorgonzola, och toppa med de tre olika lökvarianterna och bacon..


Servera med: Potatismos, pommes frites, chili frites, lökringar, en grönsallad eller en läcker salsa.