Grillad lax med västerbottenpesto

Nordiska grillsmaker som passar både stora och små. Gör gärna lite extra av den goda peston och bred på crostinibitar av BBQ Bastard Lemon & Dill till nästa middag.


4 pers

4 pers

  • 2 BBQ Bastard Tomato & Cili
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • Tryffelolja efter smak
  • Olja
  • Vit eller mörk balsamvinäger
  • Salt & svartpeppar
  • 200 g ruccola
  • 600 g entrecôte
  • 0,5 dl rostad mandel

  1. Pensla laxen med olja och strö på lite rivet citronskal, salt och peppar.
  2. Grilla laxen med skinnsidan ner tills den fått den konsistens du önskar.
  3. Under tiden mixardu övriga ingredienser i mixer till en krämig pesto.
  4. Servera laxen med pestoklickar ovanpå, resterande pesto i en skål bredvid.
  5. Servera med en härlig sallad och nygrillad BBQ Bastard Lemon & Dill.