Vegan Creamy Chickpea Sallad

Låt dig inspireras av recept skapade av produktutvecklare Davor Zidaric | Lantmännen Unibake


10 portioner

Ingredienser för 10 portioner:

  • 10 st Potato burger bun

Till krämig kikärtsallad:

  • 400 g kikärter på burk
  • 100 g hackad saltgurka
  • 100 g salladskål
  • 1 tsk äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
  • 1 tsk kapris, 1/2 tsk flingsalt
  • Lite färsk rosmarin
  • 3-4 färska sparris
  • 500 g ruccola
  • Malen svartpeppar
  • 120 g vegansk creme fraiche

  1. Skölj och låt  kikärterna rinna av.
  2. Mosa några av dem, men lämna de flesta hela.
  3. Tillsätt den hackade saltgurkan och sparrisen
  4. Blanda  med kapris, rosmarin och salladskål.
  5. Tillsätt vinäger, salt, peppar och vegansk cremefraiche.
  6. Blanda ihop allt
  7. Lägg i kylen
  8. Lägg kikärtsalladen på det rostad brödet, lägg sedan på en ruccola, tillsätt några ärtskott, kapris och flingsalt.
  9. Lägg lite vegansk creme fraiche på den övre bröddelen,  lägg ihop bröden.