Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Recept
Ta del av Adam Thulins mästerliga recept från Fast food & Café-mässan i Kista:
Ärtfalafel, syrad rödkål, dragonmajonnäs, rostade pumpafrön & smulad fetaost i Naantabröd
Naantabröd - Korvbrödbagarn
1 frpn EKO ärtfalafel 300g – Go green
Dragonmajonnäs
3 dl majonnäs
2 msk torkad dragon
Citronsaft
Rostade pumpafrön
1 dl pumpafrön
Neutral olja
Salt
Syrad rödkål med silverlök
1/2 huvud rödkål
1 silverlök
1 dl citronsaft
1 dl socker
1 dl vatten
Fetasos, salt, Olivolja
- Rosta ärtfalafeln i mitten av ugnen på 200ºC i ca 15 min. eller tills den blir krispig.
- Mixa samtliga ingredienser till majonnäsen med en stavmixer, smaka av med citronsaft.
- Stek pumpafrön i rikligt med olja i ca 7 min. på medeltemp, eller tills de får en gyllene färg. Häll av på papper och salta.
- Strimla rödkålen och silverlöken tunt och blanda i en stor bunke.
- Tillsätt citronsaft, socker och vatten i samma bunke och knåda in lagen tillsammans med den strimlade rödkålen och silverlöken.
- Smaka av med salt och olja.
- Lägg rödkålen i botten av Naanta-brödet därefter ärtfalafeln och toppa sedan med dragonmajonnäsen, de rostade pumpafröna och avsluta med den smulad fetaost.