Tunnbrödsrulle 2.0 | Poke-rulle & Mezerulle

Låt dig inspireras av recept skapade av produktutvecklare Davor Zidaric | Lantmännen Unibake


10 portioner
  • Ingredienser för 10 portioner:
  • 10 st Tunnbröd

Poke-rulle:

  • svart ris (kokas enligt anvisning)
  • lax (gravad eller kallrökt)
  • picklad gurka (sesamolja och sesamfrön)
  • wasabimajonnäs (10% wasabi och 90% premium-majonnäs) 
  • koriander

Mezerulle:

  • falafel (färdigt alt. egen)
  • tabbouleh (se tillredning nedan)
  • hummus (se tillredning nedan)
  • mynta
  • ajvar
  • Grekisk youghurt

 

Tillredning | Poke-rulle:

  1. Bred ut det kokta svarta riset på tunnbrödet
  2. Toppa sedan med lax, gurka, wasabimajonnäs och koriander
  3. Rulla ihop tunnbrödet och slå in i smörpapper eller likanden och skär itu och servera som på bild.

Tillredning | Mezerulle:

Ingredienser  Tabbouleh: bladpersilja, tomater, salladslök, rödlök, bulgur, färsk mynta, torkad mynta, pressad citron, olivolja, isbergssallad, salt och peppar.

  • Koka bulgur lite lätt
  • Finhacka bladpersilja, salladslök, rödlök, färsk mynta.
  • Skär tomaterna i mindre bitar samt strimla isbergssalladen
  • Blanda alla ingredienser i en skål
  • Smaksätt med torkad mynta, pressad citron, olivolja, salt och peppar.

Ingredienser  Hommus: kikärtor, färsk chili, spiskummin, pressad citron, olivolja, tahini (sesampasta), salt och peppar.

  • Koka och mixa kikärtorna, smaksätt med färsk chili, spiskummin, pressad citron, olivolja, tahini och salt och peppar.
  • Späd ev. med lite vatten till önskad krämig konsistens.
  1. Bred på ett tunt lager med ajvar
  2. Toppa sedan med hummus och tabbouleh, ev. falafel och en massa mynta.
  3. Rulla ihop tunnbrödet och slå in i smörpapper eller likanden och skär itu och servera som på bild.