Sandwich med skinka och morots-tzatziki

Sandwich med skinka och morots-tzatziki | Lantmännen Unibake


20 skivor
  • 20 skivor Solrosrågbröd
  • 20 skivor skinka
  • 200 g blandad säsongssallad
  • 100 g säsongskål, finhackad

Morotstzatziki:

  • 350 g grovt strimlade morötter
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 150 g Philadelphia
  • Salt och peppar

  1.  Blanda Philadelphia, vitlök, salt och peppar.
  2. Tillsätt strimlade morötter och blanda.
  3. Låt blandningen stå i minst 30 minuter.
  4. Baka brödet enligt instruktionerna och låt det kallna.
  5. Skär upp 20 skivor, och bre morotstzatzikin på alla.
  6. Fyll hälften av brödskivorna med sallad och finhackad kål, och toppa med två skivor skinka och använd kvarvarande brödskivor som lock (med tzatzikin nedåt).
  7. Dela smörgåsarna diagonalt och servera de trekantiga bröden till en lunch- eller middagsbuffé.