Ekologiskt Danskt Rågbröd med kyckling

Recept med ett förbakat Ekologiskt Danskt rågbröd med kyckling med persiljemajonnäs, sallad, tomat, bacon & pommes pinnes | Bonjour | Lantmännen Unibake


4 portioner

Ingredienser för 4 portioner

EKO DANSKT RÅGBRÖD, 600 g (art. 4606)

  • 4 kycklingbröst
  • 50 g smör
  • 2 dl persilja
  • 3 dl rapsolja
  • 2 äggulor
  • 1 tsk senap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • Salt
  • 1 paket bacon
  • 4 romansalladsblad
  • 1  bifftomat, skivad
  • 1 dl bladpersilja, plockad
  • 3 dl pommes pinnes

Recept av Fredrik Andersson, medlem i Svenska Kocklandslaget

Ekologiskt Danskt Rågbröd med kyckling, persiljemajonnäs, sallad, tomat, bacon & pommes pinnes

  1. Bryn kycklingen i en stekpanna i smör.
  2. Stek klar på medelvärme till kycklingen har en innertemperatur på 67 grader.
  3. Mixa persilja & olja i en mixer. Sila sedan av.
  4. Slå en majonnäs på äggulor, senap, vitvinsvinäger och salt.
  5. Droppa i persiljeoljan.
  6. Stek baconet krispigt och låt svalna på lite hushållspapper.
  7. Fördela sedan persiljemajonnäsen på bröden.
  8. Lägg på salladsbladen och fyll på med tomat och bacon.
  9. Skiva sedan kycklingen i tunna skivor.
  10. Avsluta sedan med plockad persilja och bacon.
  11. Servera gärna med pommes pinnes.