Inger har bakat över 1 miljard korvbröd på sina 46 år!

”Det började med att jag såg en annons i tidningen 1978, Korvbrödsbagarn sökte deltidställda. Det passade mig perfekt, jag var 18 år och höll på att ta körkort och jag behövde extra pengar. Jag ringde och fick komma på intervju till dåvarande personalchefen Christina och hade turen att få anställning. Jag började den 16 oktober 1978 och delade tjänst med Maja, vi jobbade 4 timmar var. Sedan började jag heltidstjänst från februari 1979”.  Så börjar Inger Karlsson sin berättelse.

Inger Karlsson har arbetat som bagerioperatör i 46 år på Lantmännen Unibakes bageri i Örebro. Genom åren har hon provat flera olika arbetsformer - deltid, heltid, 2-skift, helgskift och natt, hon tycker det är bra att det finns möjlighet att få omväxling.

Inger har erfarenhet från i stort sett alla maskiner i verksamheten. Det enda hon inte har provat på är robotområdet. ”Det är perfekt med rotation så att man hela tiden får göra nya saker, det gör bra för kroppen och knoppen” – säger Inger.

”Lantmännen Unibake är ett bra företag, det är tryggt och jag har jättebra arbetskamrater. Jag har verkligen trivts här”– så svarar Inger på frågan, vad har gjort att du valt att stanna kvar på samma företag i så många år?

Vad är viktigast för dig i vardagen? ”Min hälsa värderar jag högt. Pengar är viktigt, men hälsan är det jag sätter främst. Jag tycker det är toppen men friskvårdsbidraget vi får från företaget. –  det är en jättefin förmån.  Jag tycker också om att få ta ansvar, det får jag möjlighet att göra här”

Vad är ditt favoritminne?
”Oj, jag har många minnen. Framför allt är det alla skratt!
Jag minns när jag började på företaget, då var det mer manuellt arbete mot idag. Det fina var att vi satt gemensamt i grupp och arbetade och vi hade så kul. Vi skrattade så vi låg dubbelvikta” 

”Jag minns också min första julfest. Då Henry Jansson, grundare och ägare av företaget, gav alla anställda ett kuvert med pengar som julklapp. Summan var baserat på hur länge man arbetat i företaget. Jag hade arbetat två och en halv månad så jag fick 50 kronor, det var mycket på den tiden”

Har du något råd till någon som kommer nyanställd till oss?
”Stressa inte i början, lyssna och ta in. Ta det lugnt, ingen fråga är för dum, så fråga och be om hjälp om du behöver”

Vad säger du om någon frågar om ditt jobb och arbetsuppgifter?
”Oj, jag då kan rabbla på en hel historia, det finns mycket att berätta. Jag skulle kunna skriva en bok.
Just idag jobbar jag i tråget och blandar degar till korvbröd.  27 000 korvbröd i timmen, så på min arbetsdag idag blir det över 200 000 korvbröd
.

Du kan ju tänka dig hur många korvbröd det har blivit genom åren för Inger – det handlar om över 1 miljard!

I början av året var Lantmännens koncernledning och besökte vårt bageri. Du fick möjlighet att visa din arbetsstation. vad tyckte du om det?
”Det var kul att träffa dem och få visa min vardag, roligt att de är intresserade”

 Magnus Kagevik, Inger Karlsson, Emma Stockhouse
Inger Karlsson tillsammans med Magnus Kagevik, Group President & CEO Lantmännen och Emma Stockhaus Senior Vice President & Head of HR Lantmännen Group.

Till midsommar 2024 går Inger i pension efter 46-års anställning.

Hur känns det nu när du ska gå i pension?
”Det känns skönt – däremot kommer jag såklart att sakna mina arbetskamrater, det känns lite som en familj”

 Stort tack för dina insatser Inger, med 46 års anställning, kan du titulera dig ”En verklig eldsjäl”. Vi unnar dig allt gott i din nya fas av livet.

Avslutningsvis några hälsningar till Inger från Jonas Lindell, VD Unibake Sverige, Magnus Kagevik, Group President & CEO Lantmännen och Emma Stockhouse Senior Vice President & Head of HR Lantmännen Group.

Jonas_Lindell_VD”Jag förstår att det är blandade känslor att lämna en 46 år lång anställning.  En lång rutin och dagliga kontakter som förändras, och en vardag som kommer att kännas ny, och till en början annorlunda. Jag är övertygad om att du kommer att ta tillvara på den på bästa sätt. Ett stort varmt tack för din lojalitet och engagemang under dessa år Inger! Jag önskar dig allt gott i din nya fas i livet!”  
Jonas Lindell, VD Lantmännen Unibake Sverige.

”Dagen man går i pension är den tidpunkt i arbetslivet som man samlat på sig flest kunskaper och erfarenheter. Därför är vi ledsna att vi nu förlorar dig som kollega och medarbetare på Lantmännens korvbrödsbageri i Örebro. Ett stort tack för 46 års anställning och lycka till med livet som pensionär Inger!”
Magnus Kagevik, Group President & CEO Lantmännen.

”Jag blir varm i hjärtat när jag träffar medarbetare som Inger. Med hela 46 års erfarenhet av att arbeta i bageri är hon full av historik. Tänk att du valt att stanna i Lantmännen i så många år! Stort tack Inger för ditt engagemang och värdefulla bidrag till Lantmännen Unibake genom åren. Lycka till med din nya tillvaro!”
Emma Stockhaus, Senior Vice President & Head of HR Lantmännen Group.