Grillade skaldjursspett med medelhavssmak

Ljuvliga medelhavsdofter sprider sig när saffransmarinaden möter grillen. BBQ Bastard Lemon & Dill är det självklara valet till. Doppas med fördel i en krämig vitlöksmajonnäs.


4 pers

4 pers

  • 2 BBQ Bastard Lemon & Dill
  • 500 g fast vit fisk i stora tärningar
  • 500 g räkor och/eller pilgrimsmusslor
  • 300 g körsbärstomater
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 paket saffran
  • 1 msk fiskfond på flaska
  • Saft av 2 citroner
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 msk tomatpuré
  • Timjan, salt & chiliflakes
  • Grillspett

  1. Pensla laxen med olja och strö på lite rivet citronskal, salt och peppar.
  2. Grilla laxen med skinnsidan ner tills den fått den konsistens du önskar.
  3. Under tiden mixardu övriga ingredienser i mixer till en krämig pesto.
  4. Servera laxen med pestoklickar ovanpå, resterande pesto i en skål bredvid.
  5. Servera med en härlig sallad och nygrillad BBQ Bastard Lemon & Dill.