Balder fylld med marinerad fläskkarré

Recept med det förbakade brödet Balder med marinerad fläskkarré med rättika, koriander, hoisinsås, jalapeños från | Bonjour | Lantmännen Unibake


4 portioner

Ingredienser för 4 portioner

4 BALDER, 110 g (art. 4447)

  • 300 g svensk fläskkarré, strimlad
  • 2 tsk srirachasås
  • 1 tsk soja
  • 3 msk hoisinsås
  • 1 msk matolja
  • 100 g rättika, finstrimlad
  • 1 dl koriander
  • 2 msk jalapeños, tunt skivade
  • 2 msk salladslök, finstrimlad

 

Recept av Fredrik Andersson, medlem i Svenska Kocklandslaget

BONJOUR´s Balder fylld med marinerad fläskkarré, rättika, koriander, hoisinsås, jalapeños & salladslök

  1. Börja med att marinera köttet med srirachasås och soja i en bunke, ca 1 timme.
  2. Bryn sedan köttet i oljan så att det får fin färg.
  3. Vänd i hoisinsåsen och glasera köttet.
  4. Fördela sedan köttet på bröden.
  5. Toppa med koriander, rättikan, jalapeños & salladslök.