IT-koordinator


Är du en proaktiv, nyfiken, serviceinriktad problemlösare med stort intresse för IT, business & produktion? Vi söker just nu en IT-koordinator till Lantmännen Unibake, Nordeuropas största tillverkare av frysta brödprodukter för både service- och dagligvaruhandeln. I rollen söker vi dig som trivs i en händelserik miljö och trivs med ett brett ansvar där du kommer arbeta med drift, affärsstöd & affärsutveckling av vår IT-miljö i såväl kontors- som produktionsmiljö.

Det här kommer du att göra

I rollen som IT-koordinator ansvarar du för daglig drift & support av vår IT-miljö på Lantmännen Unibake Sverige där du kommer agera länk mellan Unibake Sverige, Lantmännen och Unibake Internationals centrala IT-enheter samt bistå i projekt och affärsutveckling. Du kommer framför allt supportera och agera affärsstöd till våra kollegor på bolagets två kontor samt tre produktionsenheter i Örebro, Mantorp och Huddinge.

I den dagliga driften ansvarar du för att ge bästa service och support gällande bland annat hårdvaror, användarkonton, applikationer, nätverk, licenser, installation & konfigurering av datorer & servrar, mobiltelefoner, beställningar av IT-förbrukningsmaterial samt koordinering av underleverantörer. Du har tät dialog med Helpdesk och du ansvarar för att säkerställa att Lantmännens riktlinjer, guidelines & IT-policy efterlevs samt leverans i enlighet med denna.

IT-utmaningar som kollegorna stöter på i daglig drift kanaliseras till dig både genom direktkontakt, via mail, telefon eller från Local IT Manager i Örebro. Du ansvarar för analys, felsökning och för att säkerställa åtgärder i såväl dator- & applikationsproblem samt, i de fall där det är aktuellt, kanalisera samt koordinera uppdragen mot våra underleverantörer. De lokala produktionssystemen är centrala i verksamheten och du spelar en viktig roll avseende support, problemlösning och åtgärder. Utöver det kommer du även att spela en viktig roll som IT-resurs i projekt och systemuppdateringar. Här är det viktigt att du är med och driver verksamheten framåt och bidrar till trygg och framåtlutad IT-drift, support och utveckling.

Du ingår i Team Finance & IT och rapporterar till Finance & IT Director för Unibake Sverige. Inom ansvarsområdet IT är du kollega med Local IT Manager, placerad i Örebro, samt har en nära samverkan med Lantmännens centrala IT-enheter samt Helpdesk. Du kommer att utgå från Stockholm men då vi har verksamhet på flera orter kommer det förekomma resor i tjänsten. Från tid till annan kan övertid komma att behövas.


Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

 • Erfarenhet av IT support, help desk samt IT-affärsstöd. Har du erfarenhet från producerande verksamhet är det starkt meriterande.
 • Erfarenhet av service, support samt förståelse av hårdvaror, Windows server & nätverk.
 • Goda kunskaper i Windows med tillhörande standardapplikationer. Det är en fördel om du har erfarenhet av Microsoft Dynamics.
 • Erfarenhet & intresse av projektledning inom IT-projekt.
 • Gymnasial och/eller eftergymnasial utbildning med IT-inriktning
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.

Du är:

 • Serviceinriktad med ett stort intresse av att ge kollegor bästa support & stöttning och brinner för att leverera en god och trygg IT-support till verksamheten och dess användare.
 • Driven att vilja av utvecklas inom projektledning med mål att driva och koordinera IT-projekt både självständigt samt i krossfunktionella projekt.
 • Självgående, nyfiken och hög problemlösningsförmåga. Du räds inte nya utmaningar och tar gärna initiativ.
 • Tydlig i din kommunikation och lyhörd. Du är förtroendeingivande och har lätt för att bygga relationer.
 • Flexibel och har lätt att prioritera och ta beslut i högt tempo.

Vad vi erbjuder dig

Lantmännen är en stor internationell koncern och vi har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag. Come work with people with an appetite for more!

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Ansök redan idag, men senast den 21 november 2021. I rekryteringsprocessen ingår både tester, intervjuer och som slutkandidat kommer det att genomföras drogtest samt bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut. De första intervjuerna kommer att genomföras med videomöten. Det är möjligt att söka CV-löst direkt genom mobilen genom att svara på våra urvalsfrågor samt länka till din LinkedIn-profil.

Om du har några frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Julia Minges, Acting Talent Acquisition Manager på julia.minges@lantmannen.com.

Vi ser fram emot din ansökan!