Logistics & Warehouse Manager


Skulle du motiveras du av att ta dig an en nyckelroll inom Supply Chain, med flera kontaktytor i vår internationella organisation? Har du ett tydligt affärsfokus och drivs av att arbeta med förbättringar? Tillsammans med teamet inom Supply Chain & Procurement, har du nu chansen att bidra till Lantmännen Unibakes resa och till en organisation i världsklass! Vi bygger nu för framtiden: i början av 2023 beräknas vårt nya helautomatiserade höglager för fryst gods stå klart i direkt anslutning till vårt bageri i Örebro. Vi söker nu dig som vill vara med på vår spännande resa!

Det här kommer du att göra

Lantmännen Unibake är Nordeuropas största tillverkare av frysta brödprodukter för både service- och dagligvaruhandeln och riktar sig till kunder över hela världen. Vi har i Sverige tre bagerier där vi saluför både egentillverkade produkter och försäljningsvaror under varumärken som Korvbrödsbagarn, Hatting och Bonjour. Som Logistics & Warehouse Manager har du en central roll i organisationen med stor möjlighet att påverka hela varuflödet. Ditt arbete bidrar till att vi tar rätt beslut i vårt varuflöde.

Du kommer initialt vara del av projektet när vi bygger vårt nya lager som kommer att rymma 23 000 lagerplatser. Under projektets gång är du ansvarig för att etablera vår framtida organisation, säkra att vi har processer och rutiner och rätt kompetens på plats när det är dags att ta lagret i drift. Du kommer att kunna ha påverkan på utformningen av teamet som består av ca 15 personer, såväl tjänstemän som kollektivanställda och väl etablerat kommer du att ha personalansvaret och ansvar för arbetsmiljö. I ledarskapet på Unibake arbetar vi aktivt med våra värderingar öppenhet, handlingskraft och helhetssyn.

När det nya lagret är driftsatt kommer du att ansvara för lagerdriften och kundservice. Dessutom kommer supply planning ingå i ditt ansvarsområde, dvs att säkerställa att vi har rätt handelsvaror på lager till rätt mängd och vid rätt tidpunkt.

I din roll förväntas du löpande arbeta med ständiga förbättringar, genom att standardisera och utveckla effektiva processer och rutiner. Du ansvarar för uppföljning av utfall genom att etablera och följa relevanta KPIer samt arbeta med framtagande av rapporter. Vi ser att du har en förmåga att arbeta med problemlösning grundad på att analysera utfall och data på ett effektivt sätt.

Du kommer att rapportera till Supply Chain & Procurement Manager och kommer ha placering i Örebro. I Supply Chain & Procurement ingår även planeringsfunktion och inköp. Funktionen tillhör Operations på Lantmännen Unibake.


Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

 • En examen från universitet eller högskola t ex civilingenjör eller civilekonom.
 • Erfarenhet av liknande roller inom supply chain och särskilt drift av lager, gärna helautomatiserat.
 • Med fördel tidigare erfarenheter som ledare, antingen som exempelvis teamlead eller som chef.
 • Erfarenhet av FMCG alternativt snabbrörliga produkter i annan bransch är meriterande.
 • Erfarenhet av att leda förbättringsarbete.
 • Goda färdigheter i IT-system (ERP, WMS, Officepaketet, Power BI etc.).
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift då kommunikationen sker på båda språken.

Du är:

 • Drivande och har förståelse för affären.
 • En teamspelare, som bygger interna och externa relationer på tillit och värdesätter dem högt. Du arbetar effektivt tvärfunktionella forum där du verkar för god helhetssyn.
 • Analytisk, strukturerad i ditt arbetssätt och motiverad av att arbeta mot uppsatta deadlines
 • Lösningsorienterad och proaktiv med ett starkt fokus på utveckling och förbättring. Du vågar utmana status quo och komma med egna idéer.

Vad vi erbjuder dig

Lantmännen är en stor internationell koncern och vi har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag. Come work with people with an appetite for more!

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Ansök redan idag, men senast den 14 november 2021. I rekryteringsprocessen ingår både tester, intervjuer och som slutkandidat kommer det att genomföras drogtest samt bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut.

De första intervjuerna kommer att genomföras med videomöten. Det är möjligt att söka CV-löst direkt genom mobilen genom att svara på våra urvalsfrågor samt länka till din LinkedIn-profil.

Om du har några frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Julia Minges, Acting Talent Acquisition Manager på julia.minges@lantmannen.com.

Vi ser fram emot din ansökan!