Chia Ciabatta med rödbetshummus & böngroddar

Rödbetshummus, böngroddar, solroskärnor och fetaost | Bonjour | Lantmännen Unibake


4 portioner

4 portioner

  • 4 st delade Bonjour Chia ciabatta
  • 150 g fetaost, smulad
  • Valfri sallad och böngroddar
  • (olivolja)

 Rödbetshummus

  • 120 g kokta kikärter
  • 70 g kokta rödbetor
  • 1 !/2 msk god olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 msk tahini
  • 1/2 msk pressad citronjuice
  • Salt

 

Härliga mackor med fredagskocken Mattias Larsson

  1. Lägg ingredienserna till rödbetshummusen i en matberedare och mixa till en grynig röra.
  2. Smaka av med salt.
  3. Lägg hummusen på underdelarna
  4. Lägg på lite sallad, böngroddar och smula över fetaosten. (Ringla gärna lite extra olivolja över smörgåsarna)
  5. Lägg på locken.