Klara Hellberg, Linjeledare Örebro

Möt Klara Hellberg – ett äkta “Bagarnbarn”!

Vid 22 års ålder leder Klara Hellberg, tillsammans med tre kollegor, ett team på cirka 30 medarbetare. Hon är en av tre linjeledare vid en av våra produktionslinjer för korv och hamburgerbröd. Trots att hon studerade ekonomi med juridisk inriktning på gymnasiet, har Klara funnit sin passion i bageribranschen. “Jag har alltid känt mig som en del av bagerifamiljen,” delar Klara med sig.

Klara har varit en del av Lantmännen Unibake i Sverige i fyra år, där hon började som sommarjobbare och övergick sedan till extrajobb. Sedan september 2022 har hon en fast anställning. Uppvuxen med Korvbrödsbagarn – ett av Lantmännen Unibakes varumärken och med bageri i Örebro – har Klara bageriet i sitt DNA. “Båda mina föräldrar har anknytning till företaget; min mamma arbetar här och min pappa har tidigare arbetat här. Att söka sommarjobb här kändes som en självklarhet,” förklarar Klara.

Som linjeledare innebär Klaras arbete att hon ansvarar för en produktionslinje och övervakar tillverkningsprocessen av korv- och hamburgerbröd. Detta arbete kräver en bred uppsättning färdigheter, från att motivera medarbetare till att lösa problem och delta i projekt för att driva linjen framåt. “Det har gått ett år sedan jag blev linjeledare, och jag älskar variationen och utmaningarna i mitt arbete. Jag drivs av att lära mig nya saker och att utvecklas, vilket jag får rikligt med tillfällen till här,” säger Klara entusiastiskt.

Lantmännen Unibake i tre ord?
Gemenskap, målinriktning och kvalitetsmedvetenhet. “Vi är som en stor familj här. Oavsett var man arbetar inom företaget, är det enkelt att umgås och be om hjälp. Jag har fantastiska kollegor och har knutit vänskapsband för livet.”

Företagskulturen och värderingarna?
“Här behandlas alla lika. Vi uppmuntras att bidra med idéer och påverka – det finns ett starkt engagemang och en känsla av samhörighet. Våra värderingar om öppenhet, helhetssyn och handlingskraft innebär att vi ser framåt, arbetar tillsammans och lär av våra misstag för att ständigt förbättras.”

Intrycket av Lantmännen Unibake som arbetsgivare?
“Jag är tacksam för möjligheten att växa och påverka inom företaget. Lantmännen tar hand om sina anställda och erbjuder en trygg arbetsmiljö med kompetenta kollegor. Här får alla chansen att utvecklas.”

Framtidsutsikterna?
“Jag ser definitivt en framtid här. Jag är tacksam för all erfarenhet och det förtroende jag fått och ser fram emot att fortsätta växa med företaget.”

Ett råd till jobbsökande?
“Tveka inte – sök! Det finns otaliga möjligheter för den som är villig att ta initiativ. Jag har fått vänner för livet och ovärderlig arbetslivserfarenhet, samtidigt som företaget vågar satsa på unga talanger.”