Vale fylld med fänkålssalami

Recept med det förbakade "gudabrödet " Vale fylld med fänkålssalami med vinägerkokt lök, valnötter, äpple & brie | Bonjour | Lantmännen Unibake


4 portioner

Ingredienser för 4 portioner

4 VALE, 110 g (art. 4454)

  • 3 schalottenlökar, finhackad
  • 25 g smör
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 nypa socker
  • 1 tsk timjan, hackad
  • 2 msk valnötter, hackade
  • 200 g brie, i skivor
  • 300 g fänkålssalami
  • 1 äpple, skivat

Recept av Fredrik Andersson, medlem i Svenska Kocklandslaget

"Gudabrödet" Vale fylld med fänkålssalami med vinägerkokt lök, valnötter, äpple & brie

  1. Fräs löken i smöret,
  2. Slå på vinägern och sockret.
  3. Vänd i timjan och låt svalna.
  4. Börja med den vinägerkokta löken.
  5. Toppa sedan med valnötterna.
  6. Fortsätt med brie och fänkålssalami
  7. Avsluta med det skivade äpplet.

Tänk på att osten blir godare om den inte är kylskåpskall.