Croissant med mascarponekräm och hallon

Låt dig inspireras och lägg din egen unika touch på Croissanten från Lantmännen Unibake.


6 portioner

6 portioner

  • 6 st Smörcroissanter, bakade
  • 225 g créme fraiche
  • 225 g Cup mascarponeost
  • ½ Vaniljstång, delad på mitten
  • 1,2 dl vispgrädde, vispad till mjuka toppar.
  • 1,6 dl florsocker.
  • 110 g färska hallon
  • 110 g spån av vit choklad

 

Av Hanne Bojsen, Lantmännen Unibake Danmark

 

  1. Skrapa ur fröna från vaniljstången med en vass kniv.
  2. Blanda créme fraiche, mascarponeost och vaniljfrön i en skål.
  3. Vänd ner vispad grädde.
  4. Sikta florsocker och tillsätt under försiktig omrörning.
  5. Ställ blandningen i kylskåp till det är dags att lägga den i croissanterna.
  6. Skär upp de avsvalnade croissanterna.
  7. Fyll croissanterna med mascarponekrämen.
  8. Garnera med de färska hallonen och spån av vit choklad.