Fullkornsbröd (22% fullkorn) bakat på durumvete. Med aprikoser och tranbär.
Förvaring och hantering
Fryst. Förvaras i -18 C eller kallare. Frys ej igen efter upptining.
Tina över natten i kylrum (ca 4°C) eller 2-3 timmar i rumstemperatur. Jäs ca 60 min i jässkåp (35-37°C, ca 70% fuktighet). Värm ugnen till 220°C. Ställ in bröden och tillför ca 1 sek ånga per plåt som ska bakas. Sänk temperaturen och grädda 25-26 min i 180-200°C. OBS! Gräddningstider och temperatur är riktvärden beroende på ugn.
Näringsinnehåll per 100g
-
Energi, kcal
243 kcal
-
Energi kJ
1026 kJ
-
Fett
1.5 g
-
- varav mättat fett
0.2 g
-
Kolhydrater
45 g
-
- varav socker
6 g
-
Fibrer
5.1 g
-
Protein
9.7 g
-
Salt
1.3 g
-
Lactose g/100g
0
-
NutrientSodium
520 mg
Ingredienser
Allergener: Svaveldioxid och sulfit
,
Spannmål som innehåller gluten
,
Råg
,
Vete
.
Kan innehålla spår av Mjölk
,
Valnöt
.
Tillverkningsland: Estland