Fredrik Samson, Operations Director

Möt Fredrik Samson, Operations Director på Lantmännen Unibake Sverige

Om du ska beskriva Lantmännen Unibake med tre ord, vilka skulle det vara?

Globalt, professionellt och potential

Vad är ditt intryck av Lantmännen Unibake som arbetsgivare?
Jag har tidigare arbetat i en amerikansk och sen en tysk koncern vilket varit bra och utvecklande. Nu känns det spännande att vara en del av en koncern som i grunden är svensk. Det känns att företaget verkligen bottnar i vårt ursprung, det svenska lantbruket, det tycker jag känns bra. Ett intryck efter mina 5–6 första veckor är att vi har en bra startpunkt med många pusselbitar på plats samtidigt ser jag att det finns utvecklingspotential. Det känns bra att få vara med och bidra i det arbetet.

Det bästa med ditt arbete?
Jag brinner verkligen för att arbeta med och utveckla den här typen av organisation och tillsammans med chefer och medarbetare driva förbättring. Jag ser att det finns potential och vi har verkligen starka varumärken och produkter. Jag vill vara med och ta tillvara den vilja att utvecklas vidare som finns i företaget. Förhoppningsvis kan jag bidra med lite andra perspektiv och erfarenheter från andra branscher.

Vad skulle du säga till en person som funderar på att söka jobb hos oss?
Jag tycker att han/hon ska hoppa på resan som vi påbörjat. Du får möjlighet att göra skillnad och lyfta organisationen till nya höjder. När det gäller Operations så har vi väldigt mycket intressant framför oss. Vi kommer att utveckla våra arbetssätt och i slutänden förbättra säkerhet, leveransförmåga, kvalitet och effektivitet. Det finns redan en bas inom Operational Excellence som lagts de senaste åren, den ska vi utveckla vidare. Vi investerar i framtiden. Ett exempel är vårt nya helautomatiserade fryslager som ska byggas vid vår anläggning i Örebro. Utöver investeringar så driver vi många andra intressanta förbättringsprojekt. För att lyckas behöver vi engagerade, motiverade och kompetenta medarbetare som är intresserade att göra skillnad.

Våra värderingar, öppenhet, helhetssyn och handlingskraft - Vad innebär det för dig?
Jag tycker våra värderingar är väldigt bra och de är ”spot on” kring hur jag ser på ledarskap och medarbetarskap.

Jag strävar efter att vi ska ha en transparens i organisationen. Top-down från ledningen genom tydliga värderingar, visioner, mål och strategier som bryts ner i organisationen och i slutänden till individnivå. Bottom-up genom att utmaningar och förbättringsmöjligheter lyfts upp på ytan och i slutänden löses av organisationen. Inom Operations har vi tillsammans initierat ett mål- och strategiarbete inför 2022 som ska mynna ut i mål på anläggnings- och gruppnivå och senare i våra Performance talks. Vi ser över och fortsätter implementera vår Short Intervall Management (SIM) struktur som är grunden i att hantera det dagliga operativa arbetet inklusive prioriteringar och ständiga förbättringar. Allt detta kräver en helhetssyn så att vi gör rätt prioriteringar och inte suboptimerar i verksamheten. Det innebär och krävs handlingskraft av alla i organisationen för att driva oss i rätt riktning. I mitt ledarskap förväntar jag mig att alla bidrar och tar ägarskap. Det handlar inte bara om att komma till jobbet och utföra sin enskilda arbetsuppgift, utan även att tex säkerställa rätt kvalitet i sitt arbetsmoment, ta ägarskap för sin arbetsplats och arbetsmiljö eller att driva förbättringar.

Vilken är din favoritprodukt i vårt sortiment?
Jag har försökt hålla mig undan produkterna från Mantorp, de är för goda 😊 Skämt åsido, jag är en riktig korv- och hamburger älskare så jag får nog säga vår Bistro Burger Bun.