Morotsbröd

Artikelnummer: 2193
Nettovikt (g): 440

2193_Morotsbröd (440 g)_OPV_MED
Saftigt bröd med fyllig smak av rivna morötter, honung och solroskärnor.

Förvaring och hantering

Förvaras vid -18°C eller kallare.

Tina över natten i kylrum (ca 4°C) eller 2-3 timmar i rumstemperatur. Jäs ca 60 min i jässkåp (35-37°C, ca 70% fuktighet). Värm ugnen till 220°C. Ställ in brödet och tillför ca 1 sek ånga per plåt som ska bakas. Sänk temperaturen till 180-200°C och grädda

Hållbarhet

252

Näringsinnehåll per 100g

  • Energi, kcal 236 kcal
  • Energi kJ 994 kJ
  • Fett 4.5 g
  • - varav mättat fett 0.5 g
  • Kolhydrater 39 g
  • - varav socker 1 g
  • Fibrer 3.5 g
  • Protein 8 g
  • Salt 1.3 g
Ingredienser

VETEMJÖL, morötter 21,5%, vatten, FULLKORNSRÅGMJÖL 6%, jäst, solrosfrön 3%, morotsjuice 1,5%, honung 1,5%, vegetabilisk olja (raps), torkad surdeg av VETE, salt, persilja, VETEGLUTEN, emulgeringsmedel (E472e), mjölbehandlingsmedel (E300). Kan innehålla spår av mjölk, valnötter.
Allergener:

Vete

,

Råg

,

Spannmål som innehåller gluten

.
Kan innehålla spår av

Mjölk

,

Valnöt

,

Nötter

.
Tillverkningsland: Estland