Ojäst degämne av matbrödstyp. Matigt bröd bakat på majsmjöl som ger brödet en härlig gyllengul färg. Förvara brödet i plastpåse så håller det sig färskt länge.
Förvaring och hantering
Frysvara, förvaras vid -18° C eller kallare
Tina degen täckt över natten i kyl alt kyl/jäs alternativt i rumstemperatur tills helt upp tinad. Jäs i ca 60 min. Ingångstemperatur ca 220 grader, avbakningstemperatur 180-200 grader i ca 25 min. Ånga ca 7 sek.
Näringsinnehåll per 100g
-
Energi, kcal
230 kcal
-
Energi kJ
950 kJ
-
Fett
2.3 g
-
- varav mättat fett
0.5 g
-
Kolhydrater
43 g
-
- varav socker
1.4 g
-
Fibrer
2 g
-
Protein
8.5 g
-
Salt
1.1 g
Ingredienser
Allergener: Korn
,
Råg
,
Vete
,
Spannmål som innehåller gluten
.
Tillverkningsland: Sverige